Tweede papieren editie Smulgids uitgesteld vanwege corona

Tweede papieren editie Smulgids uitgesteld vanwege corona

Er komt voorlopig geen 2021-editie van de Smulgids, de consumentengids voor frituurspeciaalzaken die een omweg waard zijn. 'Een nieuwe uitgave is een beetje zinloos nu de consument niet vrijelijk de horeca kan bezoeken', zo laat directeur Frans van Rooij van initiatiefnemer het Nederlands Frituurcentrum weten.

De volgens de makers ‘onmisbare lijst met smuladressen voor Nederlanders die houden van de lekkernijen uit de frituur’ werd in september 2019 gelanceerd tijdens het Frituurwereld Event in Houten.

Vakmanschap

In de eerste gids, die voor 2020, stonden zo’ zestig bedrijven met in ieder geval het keurmerk Goed Gefrituurd of het certificaat Met goud bekroond. Beide uitingen van vakmanschap zijn een initiatief van vakvereniging ProFri.

Op de website Frituurwereld van het Nederlands Frituurcentrum laat directeur Frans van Rooij weten dat een nieuwe papieren variant van de gids door de coronacrisis even op zich laat wachten.

Gecertificeerde bedrijven

Online zijn de bedrijven die in de eerste editie van de Smulgids zijn opgenomen, wel terug te vinden. ‘We bekijken nog vanaf wanneer we nieuwe gecertificeerde bedrijven op de website gaan vermelden’, aldus Van Rooij in het artikel.

De directeur meldt ook werk te gaan maken van de nieuwe editie ‘zodra het weer kan. Die gaan we te zijner tijd natuurlijk ook officieel presenteren.’