Sergio Herman weg bij Pure C en AIRrepublic, focus op Antwerpen en Azië

Sergio Herman weg bij Pure C en AIRrepublic, focus op Antwerpen en Azië
Sergio Herman

Sergio Herman stapt met zijn restaurantgroep na vijftien jaar uit de restaurants Pure C en AIRrepublic in Cadzand. Herman staat aan de vooravond van de opening van twee nieuwe zaken in Azië, blijft ondernemen in Antwerpen en wil ook meer tijd gaan vrijmaken voor familie, kinderen en vrienden.

De Zeeuwse topchef blijft ook betrokken bij zijn restaurants in Antwerpen: Le Pristine en Blueness. Maar er komt vooralsnog dus wel een einde aan zijn culinaire zegetocht in Cadzand. De zaken worden overgedragen aan Strandhotel en krijgen een andere naam. Overigens verloor Pure C het afgelopen jaar zijn twee Michelinsterren, door het vertrek van chefkok Syrco Bakker. Een chefswissel betekent tegenwoordig sterverlies, zo heeft Michelin bepaald.

Behalve een handvol chefs en foodies kent niemand hier de naam Sergio Herman”
— Sergio Herman

Oud Sluis en Azië

'Wat we met elkaar hebben neergezet in Cadzand in de afgelopen 15 jaar is iets waar we enorm trots op mogen zijn', zegt Herman in een statement. 'Toen ik destijds op het aanbod van de familie Gorthmanns inging had ik de behoefte om een tweede restaurant naast Oud Sluis volgens mijn culinaire visie te kunnen ontwikkelen. Er volgden meer restaurants én afgaande op de constante kwaliteit die we al die jaren hebben afgeleverd kan ik vaststellen dat we daarin meer dan geslaagd zijn.'

De Zeeuwse topchef richt zich ook op mondiale groei met zijn Frites Atelier en daarnaast gaat hij in Azië twee restaurants openen, onder de vlag van de Hyatt Group. 'De hotelgroep heeft mij het vertrouwen gegeven om in de wereldsteden Tokyo en Singapore te mogen excelleren. Behalve een handvol chefs en foodies kent niemand hier de naam Sergio Herman en dát is nu net de reden geweest om deze uitdaging aan te gaan.'

Sergio Herman in Limburg?

Misset Horeca berichtte eerder ook over de mogelijkheid dat de Sergio Herman Group neerstrijkt in Limburg. Er zijn gesprekken geweest met Oostwegel Collection over de mogelijke gastronomische invulling van de geplande uitbreiding van het Kruisherenhotel in Maastricht. In dat nieuwe hoteldeel wil Oostwegel een ‘hoogwaardig casual fine dining restaurant’. En daar ligt mogelijk een rol voor het culinaire bedrijf rondom Herman.

The Jane en Blueness

In 2021 verkocht Herman al zijn aandelen in de Antwerpse tweesterrenzaak The Jane. Ook stopte hij eerder met Blueness in Cadzand, dat eveneens werd overgedragen aan Strandhotel.

Hoe en in welke vorm de restaurants Pure C en AIRrepublic zullen verdergaan is nog onbekend. De laatste service in Pure C vindt plaats op zaterdagavond 23 september 2023, in AIRrepublic is dat op zaterdagavond 30 maart 2024.