Dennis Kuipers verder onder vleugels Sergio Herman Groep

Dennis Kuipers verder onder vleugels Sergio Herman Groep

Als executive chef international gaat voormalig ster-chef Dennis Kuipers de internationale ambities van de Sergio Herman Groep vormgeven.

Nadat Dennis Kuipers in augustus van dit jaar bekendmaakte te vertrekken bij restaurant Vinkeles, werd hij benaderd door Sergio Herman, zo vertelt hij.

'Het is tijd voor de volgende stap in mijn carrière, ik wil meer van de wereld zien, nieuwe inspiratie opdoen terwijl ik mijn passie voor koken beoefen.'

Kuipers werd vrij snel na zijn aankondiging te stoppen benaderd door Sergio Herman. 'De avond nadat het bij Misset Horeca onder meer op de site stond was er al contact en niet lang daarna bood hij me een leidende rol aan als executive chef international', aldus een trotse Dennis Kuipers.

Dennis Kuipers: 'Hotelervaring inbrengen'

In zijn nieuwe rol als executive chef international is het de bedoeling dat Dennis Kuipers zijn hotel-ervaring in gaat zetten om de internationale ambities van de Sergio Herman Groep te realiseren.

Dennis Kuipers zelf gaat zich, met zijn kennis en hotelervaring - de afgelopen 16 jaar stond hij aan het hoofd van de keuken van restaurant Vinkeles in het Amsterdamse hotel The Dylan- focussen op internationale uitbreiding.

Concreet betekent dat dat hij zijn expertise inzet om restaurants in hotels in te passen. 'Een restaurant in een hotel is echt even anders dan 'alleen' een restaurant. Je hebt te maken met meerdere afdelingen, met een general manager; dus ik ga bij elke nieuwe opening me daar op focussen.'

Niet meer achter de kachel

In zijn nieuwe rol zal Kuipers niet meer zelf achter de pannen staan erkent hij. 'Nee dat klopt, maar dat deed ik bij Vinkeles ook al niet meer veel. Daar had ik Jurgen van der Zalm. Als het moest stond ik met veel plezier te koken, maar ik hield me vooral met organisatorische dingen bezig.'

En dat is precies ook wat zijn rol gaat worden binnen de Sergio Herman Groep. 'Zoals het nieuwe restaurant dat binnenkort in Singapore geopend wordt; daar komt een chef uit de stal van Sergio en ik zal op de achtergrond aanwezig zijn. Want het team van Sergio Herman, daar werken fantastische koks, die hoef ik niks te leren', zegt Dennis Kuipers met een lach. 'Die koken mij scheel hoor.'