Sergio Herman gaat zélf weer koken in nieuw restaurant: 'Ik heb het gemist'

Sergio Herman gaat zélf weer koken in nieuw restaurant: 'Ik heb het gemist'
Sergio Herman

Sergio Herman gaat een nieuw restaurant openen in Antwerpen, waar hij zélf weer achter de kachel gaat staan. In de zaak 'Oud Sluis & Beyond', die in 2024 zal openen, gaat Herman koken voor maximaal 24 gasten.

'Je kunt hier niet zomaar binnenstappen'

De chefkok sloot tien jaar geleden zijn legendarische restaurant Oud Sluis; sindsdien heeft Herman nergens meer op vaste basis in een professionele keuken gestaan. Op het Zuid in Antwerpen, waar zijn testkeuken is gevestigd, wil Herman vanaf januari 2024 starten in de Verlatstraat.

‘Ik kook samen met Tim Boury, die bij mij in Oud Sluis gewerkt heeft en nu zelf drie sterren heeft (met restaurant Boury in Roeselare, red.). Vanaf dan ga ik hier koken, voor maximum 24 mensen. Privé, je kunt hier niet zomaar binnenstappen. Met kunst en live muziek’, zegt Herman in Het Nieuwsblad.

'Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken'

In de Vlaamse media laat hij weten dat hij op regelmatige basis zal koken in Antwerpen, maar dat het wel een ‘beetje afhankelijk’ is van zijn agenda, zo zegt hij tegen Het Laatste Nieuws.  ‘Je kan het hier afhuren, maar je kan ook per twee komen eten en mee aan de grote tafel zitten die we in gezellige aparte zones zullen verdelen. Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken.’

De 53-jarige chef en ondernemer heeft een turbulente periode achter de rug. Na vijftien jaar stapte hij aan het einde van de zomer met zijn restaurantgroep uit Pure C en AIRrepublic in Cadzand. De Zeeuwse topchef richt zich ook op mondiale groei met zijn Frites Atelier en daarnaast gaat hij in Azië twee Le Pristine-restaurants openen, onder de vlag van de Hyatt Group. Herman blijft ook betrokken bij zijn restaurants in Antwerpen: Le Pristine en Blueness.

Heeft Sergio Herman nog meer plannen?

Misset Horeca berichtte eerder ook over de mogelijkheid dat de Sergio Herman Group neerstrijkt in Limburg. Er zijn gesprekken geweest met Oostwegel Collection over de mogelijke gastronomische invulling van de geplande uitbreiding van het Kruisherenhotel in Maastricht.

In 2021 verkocht Herman al zijn aandelen in de Antwerpse tweesterrenzaak The Jane. Ook stopte hij eerder met Blueness in Cadzand, dat eveneens werd overgedragen aan Strandhotel.