Van der Valk neemt Radisson Blu Palace Hotel in Belgisch Spa over

Van der Valk neemt Radisson Blu Palace Hotel in Belgisch Spa over

Van der Valk heeft het 120 kamers tellende Radisson Blu Palace Hotel in Spa, in de Belgische Ardennen, overgenomen voor een onbekend bedrag. Dit is het tweede Radisson Blu Palace Hotel dat Van der Valk overneemt.

Van der Valk breidt haar aanwezigheid in België verder uit met de overname van Het Radisson Blu Palace Hotel in Spa. Na hotels in Luik en Verviers is dit het vierde hotel in de Belgische Ardennen waar een toekan op het dak staat. In totaal zijn er nu 18 Van der Valk hotels in België. Ook vallen een 23-tal vestigingen van Dunkin' onder Van der Valk, sinds het hotelbedrijf eerder dit jaar een meerderheidsbelang verwierf in de koffie- en donutketen.

Het 120 kamers tellende Radisson Blu Palace Hotel ligt tegen een helling, waarbij een kabelbaan direct toegang biedt tot de thermen waar Spa haar plek op de werelderfgoedlijst van Unesco aan te danken heeft. Ook ligt het beroemde racecircuit Spa-Francorchamps dichtbij. 

Tweede Palace hotel 

Radisson Blu Palace Hotel in Spa is toevalligerwijs het tweede Palace hotel dat Van der Valk overneemt. In 2021 kocht Van der Valk het failliete Palace hotel in Noordwijk, dat naast de naam opvallende overeenkomsten vertoont met het nu overgenomen hotel in Spa. Het hotel in Noordwijk heeft ook 120 kamers, en opereerde tot kort voor het faillissement ook onder de vlag van Radisson Blu. En waar Spa een beroemde thermenplaats is, is Noordwijk een beroemde badplaats.