Van der Valk koopt 'technisch failliet' Palace Hotel

Van der Valk koopt 'technisch failliet' Palace Hotel

Van der Valk wordt de nieuwe eigenaar van het Palace Hotel in Noordwijk. Thalita van der Valk, vierde generatie Van der Valk, en kleindochter van Gerrit en Toos van der Valk, wordt eindverantwoordelijk voor het hotel.

Het Palace Hotel in Noordwijk was volgens pandeigenaar Paul Brandjes van Bouwbedrijf de Raad technisch failliet. Brandjes had ook een aandeel in de exploitatie. Eind mei sloot het hotel haar deuren; half juli waren gasten weer welkom.

Vastgoed en exploitatie gekocht

Begin volgende maand krijgt de familie Van der Valk de sleutel. Ze nemen zowel de exploitatie als het vastgoed over, zo laat Thalita van der Valk desgevraagd weten aan Misset Horeca.

Het Noordwijkse hotel wordt het eerste hotel aan de Nederlandse kust voor Nederlands grootste keten van hotel-restaurants. Personeel kan mee naar de nieuwe eigenaar. Met de koop van dit hotel is het totaal aantal Van der Valk Hotels in Nederland gestegen naar 78.

Vanaf de eerste week van augustus wappert er een ‘toekanvlag' op het Palace Hotel in Noordwijk dat verdergaat onder de naam Van der Valk Palace Hotel. Komend jaar krijgt het hotel geleidelijk het Van der Valk-sausje.

Het hotel heeft 120 kamers, een brasserie, een lounge & bar, 13 vergaderzalen, een aqua center en een fitnessclub. ‘Wij zijn ontzettend trots op deze bijzondere aankoop en dat het gelukt is om er met alle partijen uit te komen. Aan het strand hebben we in Bonaire, Spanje, Curaçao en Frankrijk al mooie hotels maar dit is ons eerste hotel in Nederland bij het strand’, aldus Thalita van der Valk.

Problemen bij Palace Hotel

Het Palace hotel aan het Noordwijkse strand moest eind mei 2021 de deuren sluiten. Bouwbedrijf De Raad, eigenaar van het vastgoed en aandeelhouder in de exploitatie, liet destijds weten dat 'er al heel lang minder geld binnenkomt dan dat eruit gaat. Ze hebben al maanden geen huur betaald', verklaarde directeur van De Raad, Paul Brandjes, de situatie. Het coronavirus is volgens hem de grote boosdoener. Het hotel had daarnaast een conflict met Raddison over de afkoop van het franchisecontract.

In 2012 won het Palace Hotel de Dutch Hotel Award.