't Vlasbloemeken* klaar voor heropening na felle brand in restaurant

't Vlasbloemeken* klaar voor heropening na felle brand in restaurant
De renovatie bij 't Vlasbloemeken is in volle gang.

Sterrestaurant 't Vlasbloemeken in Koewacht heropent op 13 januari de deuren, nadat er half oktober een felle brand uitbrak in de zaak.

Eigenaren Bianca en Eric van Bochove mikten in eerste instantie op een heropening in december, maar dat wordt dus een maand later. De Zeeuwse ondernemers, die boven het restaurant wonen, kregen enkele maanden geleden de schrik van hun leven toen er midden in de nacht brand uitbrak. Vermoedelijk ontstonden de vlammen in een personeelsruimte, al is de precieze toedracht is onduidelijk.

'Goed verzekerd'

De glazen achtergevel sprong en ook veel keukenapparatuur ging verloren. Op de hele verdieping moeten de plafonds vervangen worden. De ondernemers hadden nog het ‘geluk’ dat er in hun dorp een vrijwilliger van de brandweer woonde. ‘Die was er binnen 6,5 minuut. Anders was het pand verloren gegaan', zei Eric van Bochove eerder tegen Misset Horeca.

Inmiddels is de renovatie voltooid en staat het team van 't Vlasbloemeken voor de heropening, half januari. Het ondernemersduo liet al optekenen dat het goed verzekerd was en dat het de afgelopen periode onder meer heeft gebruikt voor teambuildingsactiviteiten.