Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Peter en Marieke Lute openen na 1,5 jaar bijschaven nu officieel de deuren van Green

Ze zijn eigenlijk al anderhalf jaar open, maar gebruikten die tijd om het concept te perfectioneren en bij te schaven. Pas nu openen culinair ondernemers Peter en Marieke Lute officieel de deuren van hun restaurant Green voor zowel lunch als diner.

Gasten kunnen nu van woensdag tot en met zaterdag bij Green van Peter en Marieke Lute terecht voor lunch en diner. Dit kosmopolitische restaurant zit op de 26e verdieping van de Valley in de Amsterdamse Zuidas en is daarmee het hoogste restaurant van Amsterdam. Gastrobar Green is onderdeel van de flagshipstore van high end keuken- en interieurleverancier Molteni&C. 

De eerste gasten werden in juni 2022 al ontvangen. In eerste instantie opende Green alleen voor lunch, van woensdag tot en met zondag. Na 1,5 jaar perfectioneren en bijschaven, zet Lute de volgende stap door nu officieel te openen en ook diner erbij te gaan doen. Om dat de kunnen doen, is wel de zondag als openingsdag eraf gehaald.

Speakeasy in interieurwinkel

De entree van gastrobar Green ligt verscholen in de interieurwinkel Molteni&C waardoor gasten het gevoel krijgen naar een speakeasy te gaan. Een lift brengt hen naar de bovenste verdieping waar zich een ongekend uitzicht over Amsterdam ontvouwt.

Green heeft aan alle kanten enorme, hoge ramen en met goed weer is zelfs de skyline van Den Haag, Rotterdam en Utrecht te zien. Het interieur is een verlengde van de designwinkel op de begane grond, met Molteni&C-meubilair, bar en keuken. Zowel Green als de showroom zijn ontworpen door de Belgische designer Vincent Van Duysen.

Gastrobar Green is niet het enige fine dining restaurant in het complex The Valley. Ook restaurant Nela, een open vuur concept van chefs Ori Geller uit Israel en Hari Shetty uit India, zit ook in het gebouw.

Groenten van eigen land

Green wil in een ongedwongen setting topkwaliteit bieden. Geen fluister-fine-dining, maar een gezellige plek waar zowel de keuken als de bar centraal staan. De chefs koken met verse producten die voor een groot deel van het eigen land van Peter en Marieke komen. En wat niet in eigen beheer groeit, wordt ingekocht bij lokale leveranciers.

Op het bord veel groen(te), aangevuld met vlees- en visgerechten. Duurzaam, biologisch en van kleinschalige productie, waarmee rekening wordt gehouden met de aarde waarop we leven. Het feit dat de hele Valley klimaatpositief is, helpt ook een handje mee.

De Lute-familie

Green is onderdeel van de Lute-familie, die verder bestaat uit On5th in de Johan Cruijff ArenA, Lute Lekker Thuis en restaurant De Kruidfabriek in Ouderkerk aan de Amstel. Met De Kruidfabriek hebben Peter en Marieke grootse plannen.

Ook zijn de ondernemers een oude boerderij aan het verbouwen in de Noordoostpolder. Hier moeten land en gastronomie samenkomen en opent naar verwachting in het voorjaar van 2025.