Green Gastrobar van Peter Lute opent de deuren

Green Gastrobar van Peter Lute opent de deuren
Amsterdam - Peter Lute (c) Diederik van der Laan

Green gastrobar, het restaurant met een skybar en skyrooms op de twee bovenste verdiepingen van Valley op de Zuidas, opent op 22 juni de deuren. Green Gastrobar van Peter Lute is volledig vegetarisch.

Green wordt omschreven als grootstedelijk en relaxed. De kaart als vegetarisch en werelds.

Het betreft een samenwerking met designinterieur Molteni&C|Dada Amsterdam Flagship Store. Het restaurant is open van woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Gasten kunnen er terecht voor een lunch of een vroeg diner.
De locatie is ook af te huren voor speciale gelegenheden buiten openingsuren.

Over Valley

Valley is een woon- en kantoortoren aan de Zuidas in Amsterdam. Vanaf de begane grond tot en met de zevende verdieping bevinden zich kantoren, ruimte voor cultuur, retail, horeca en de toegang tot de woontorens. Meest bijzonder is de overvloed aan groen in het ontwerp. In combinatie met de natuurstenen afwerking ontstaat het beeld van een groene vallei, aldus de ontwerpers.

'In Valley komen de nieuwste inzichten op het gebied van duurzaamheid, technologie en gezondheid samen.'

Nog een nieuwe zaak

Naast Green Gastrobar bouwt Lute samen met zijn echtgenote een nieuw restaurant. Inclusief overnachtingsmogelijkheden voor gasten. ‘Het is tijd voor de finale. Ik wil weer achter het fornuis staan, bezig zijn met het pure ambacht’, zei hij eerder tegen Misset Horeca.

De bouw van de nieuwe zaak betekent niet dat Peter en Marieke Lute hun andere bedrijven, zoals De Kruidfabriek by Lute, staken. ‘Ik zie mezelf als een coach van deze bedrijven. De teams managen zichzelf. Daar ben ik misbaar’, zegt Lute hierover. Hij blijft ook verbonden aan Ziggo Dome (Sound Bites) en de Johan Cruijff Arena (On5th).

Boerenschuur

Peter en Marieke Lute hebben in de Noordoostpolder in het dorp Kraggenburg een woonhuis met grote boerenschuur aangekocht. Hier gaan deze ondernemers – 18 jaar na hun eerste zaak – het nieuwe bedrijf bouwen. Een restaurant voor ongeveer 30 gasten dat 3 dagen per week geopend is voor lunch en diner. En dat 9 maanden per jaar. Met eten van het hoogste niveau.