Nieuwe maître voor restaurant Flore**

Nieuwe maître voor restaurant Flore**
Roos Stevens.

Sinds 1 februari is het team van restaurant Flore(**) versterkt met Roos Stevens in haar nieuwe rol als Maître D. Zij is onder andere verantwoordelijk voor het aansturen van het service team.

Roos Stevens zal haar team naar het hoogste niveau brengen binnen de ongedwongen luxe en sfeer waar Flore voor staat.

Flore is het restaurant van luxe hotel De L’Europe in Amsterdam. Het is een plek waar innovatie en creativiteit centraal staan. De internationale aantrekkingskracht werkt inspirerend om op een heel lokaal niveau te werken. Het team wil elkaar dagelijks inspireren om ideeën en ontwikkeling te stimuleren.

Met deze nieuwe filosofie is het essentieel om bewust te zijn in alles wat er binnen Flore gebeurd om het proces te handhaven en de kwaliteit te behouden waar ze voor staan. 'Flore is een prachtig restaurant met een duidelijke visie waar ik mij geheel in kan vinden. Ik ben ervan overtuigd dat mijn visie op gastvrijheid een bijdrage gaat leveren in het verdere succes van het restaurant. Ik kijk er ontzettend naar uit om het restaurant samen met Bas van Kranen en het hele team van Flore naar een nog hoger niveau te gaan brengen', aldus Roos.

Conscious fine dining

Bas van Kranen. Foto-credits Diederik van der Laan
Bas van Kranen. Foto-credits Diederik van der Laan

In restaurant Flore, bekroond met twee Michelinsterren en een groene ster, staat persoonlijke service gelijk aan het gastronomische niveau van het restaurant. Executive chef Bas van Kranen heeft de afgelopen twee jaar samen met zijn team gewerkt aan het versterken en uitdragen van zijn creatieve geest en visie: een restaurant neerzetten waarbij alles draait om conscious fine dining.

Bij Flore wordt gekookt met producten van boeren en kwekers die met zorg omgaan met dieren en oog hebben voor biodiversiteit. De keuken van Flore gebruikt geen zuivelproducten en groenten nemen een belangrijke plek in op het menu. In de kelder van zijn restaurant startte Bas een fermentatie-lab waar hij onder andere sappen maakt en groenten inmaakt. Hier kunnen gasten bijzondere wijnen drinken met een bijpassend gerechtje. Zowel het keukenteam als het service team streeft naar het blijven verrassen en
vernieuwen binnen de wereld van bewustwording op het allerhoogste culinaire niveau, waarbij
consistentie en perfectie zowel op het bord al in de service voorop staat.