Kenny Friederichs benoemt tot junior chef bij Restaurant Latour*

Kenny Friederichs benoemt tot junior chef bij Restaurant Latour*
Marcel van Lier en Kenny Friederichs.

Kenny Friederichs is gepromoveerd tot junior chef bij het met een Michelin ster en 16/20 in de Gault&Millau bekroonde restaurant Latour in Noordwijk onder leiding van senior chef Marcel van Lier.

Kenny's passie voor het koken en zijn ambitieuze houding hebben gezorgd voor deze promotie. Friederichs was voorheen sous chef bij Latour.

De toekomst

Team Latour is heel gelukkig dat Kenny Friederichs vanaf 2024 het culinaire team in de functie junior chef gaat voortzetten. Kenny heeft met deze stap zijn toekomstvisie bepaald. Stan Kerckhoffs, restaurant manager Latour: 'In Latour gaan talent en samenwerking hand in hand. Onze twee chefs hebben een unieke synergie en zijn het hart van ons gastronomische domein.'

Met een perfecte balans van 50/50 nemen de twee chefs gezamenlijk de verantwoordelijkheid op zich voor de ontwikkeling van de menukaart. Deze samenwerking symboliseert de visie op gelijkheid en wederzijds respect, waarbij de chefs hun individuele focus en creativiteit inbrengen.

Dit legt niet alleen de praktische kant van de samenwerking uit, maar benadrukt ook de positieve aspecten van hun gedeelde verantwoordelijkheid en de impact die dit zal hebben op onverwachte creaties. Het gastronomische duo kan niet wachten haar gasten te ontvangen in restaurant Latour.

Vrienden van Kenny

Op 28 april gaat Kenny zijn culinaire kunsten vertonen op het terugkerende event Sunday Vibes. Samen met een jonge chef kookt Kenny een gastronomische lunch op de zondagmiddag in Latour. Hij trapt af met Yornie van Dijk van de Basiliek* uit Harderwijk.

Restaurant Latour

Sinds 2005 is Restaurant Latour onafgebroken de trotse bezitter van een Michelin ster. Met 16/20 in de Gault &Millau en een vermelding in de Lekker top 100 is Latour een gewaarde speler aan de Nederlandse kust. Onder leiding van senior chef Marcel van Lier, junior chef Kenny Friederichs, restaurantmanager – sommelier SVH Meestergastheer Stan Kerckhoffs en Maître Tim Wellenberg serveren zij verrassende smaakcombinaties op geheel eigen wijze, geïnspireerd door vele gemaakte reizen.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.