Duurzamer en goedkoper minder wespen op het terras?

Duurzamer en goedkoper minder wespen op het terras?

Halverwege augustus begint onderzoeksinstituut Naturalis een landelijke proef naar een alternatief voor de veelgebruikte en vrij prijzige wespenvallen. Ze zoeken horecabedrijven met een terras die hieraan willen meewerken.

Gasten die 'wetenschappelijk verantwoord een terrasje willen pakken' tellen onder het genot van een consumptie de wespen die ze zien. Dankzij een app kunnen zij zien welke horecagelegenheden meedoen.

De terrassen worden ingedeeld in drie groepen: een deel krijgt bakjes met jam om wespen duurzaam weg te lokken, een deel krijgt vallen met lokstof om wespen te doden en een derde deel is controlegroep waar geen maatregelen getroffen worden. 

De onderzoekers verwachten dat de diervriendelijke bakjes jam uiteindelijk voor minder wespenoverlast zorgen dan de duurdere wespenvallen of het voordeligste niets doen. 

Meedoen aan dit onderzoek of meer informatie? Stuur dan een mailtje aan  aglaia.bouma@naturalis.nl met vermelding van de grootte van uw terras, de locatie en uw naam en telefoonnummer.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.