Naast een vast panel van acht personen met onder meer SVH Meesterkok Cas Spijkers en Ben Rijgersberg van het SVH kon de zaal zijn zegje doen. Dat gebeurde veelvuldig. Onder regie van discussieleider Josephine Veering, hoofdredacteur van Horeca Journal kwamen drie stellingen ter tafel waarover de meningen verdeeld bleken.
De stelling ‘Gasten kunnen geen verschil tussen vers en convenience proeven’ leidde tot veel gesprekstof. Vooral richting producent Nestlé. Fabrikanten moeten de verantwoording nemen en zorgen dat de authenticiteit van producten gewaarborgd blijft, vond een aanwezige.
Ook de andere stellingen ‘Eerste verantwoordelijkheid van een kok is dat zijn keuken een profitcentre is’ en ‘Koks moeten gastgericht koken en niet maken wat ze zelf lekker vinden’ leidde tot discussie. De meningen bleken verdeeld.
Naast koks was er in het panel één persoon die als gast zijn stem liet horen. Af en toe hield hij de zaal even een spiegel voor en gaf een impuls aan de discussie. Topkok Jonnie Boer mocht gezeten in een fauteuil het debat aanschouwen. Ook mocht hij na elke discussieronde over een stelling zijn mening weergeven. Tot slot reikte hij aan de gast in het panel de prijs voor de beste debater uit.