Terras Top 100 2024 nr. 4: Landgoed de Salentein, Nijkerk (Gld)

Terras Top 100 2024 nr. 4: Landgoed de Salentein, Nijkerk (Gld)

Landgoed De Salentein is meer dan een culinair hoogstandje; het is een belevenis. Onder leiding van Mijndert Pon is het landgoed omgevormd tot een oase van gastvrijheid, met een duidelijk Zuid-Amerikaanse signatuur. Pon's passie voor Argentinië en Uruguay heeft geresulteerd in een terras dat deze landen eer aandoet, compleet met parasol-eiken die zorgen voor natuurlijke schaduw en authentieke sfeer.

Bij aankomst valt direct de grandeur van het terras op. Medewerksters verwelkomen gasten met een glimlach. De kennis van producten en wijnen is indrukwekkend. De open grill op het terras, waar houtblokken worden toegevoegd voor de sfeer, versterkt de ambiance.

Foto-credits: Marcel van Hoorn

De Portillo Etagère, een mix van bites, gecombineerd met een glas Argentijnse wijn, is een hoogtepunt voor de vakjury. De attente bediening vult de glazen tijdig bij, wat bijdraagt aan de positieve ervaring. Op de rekening blijkt niet een heel maar half glas wijn te zijn afgerekend, wat getuigt van precisie.

Landgoed De Salentein weet met haar sfeervolle terras een stukje Argentinië naar de Veluwe te brengen. Het resulteert in een verdiende vierde plek in de Top 100 2024.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.