Orchid House moet de nieuwe huiskamer van Amsterdam worden: een ontmoetingsplek waar gasten welkom zijn van de eerste koffie tot de laatste cocktail.
Orchid House heeft uitzicht op het Oosterpark, meerdere terrassen, een sfeervol interieur en een toegankelijke menukaart met een mediterraans karakter én een Zuid-Amerikaans tintje.
De gezichten achter het concept
Joey Matahelumual, Joeri Salet en Niek Petersen zijn de oprichters en drijvende krachten achter Orchid House. De drie vrienden delen een frisse blik op horeca en een sterk geloof in de kracht van de buurt. Ze maken deel uit van horecagroep The Good, The Bad and The Ugly (GBU).
Matahelumual, head of marketing GBU, is het creatieve en strategische brein van dit nieuwe concept. De Orchid House is zijn eerste avontuur als ondernemer. Salet is al jarenlang een gevestigde naam in de Amsterdamse horeca en bracht eerder vernieuwende concepten als Supper, Bar Rouge en Belly of the Beast tot leven. Petersen begon ooit in de afwas en groeide door tot manager. Hij maakte tijdens de coronaperiode de stap naar ondernemerschap. Zijn ervaring, daadkracht en hart voor horeca maken hem een belangrijke schakel in het team.
De samenwerking van de drie ondernemers is gebouwd op wederzijds vertrouwen, creativiteit en complementariteit. Wat de drie verbindt, is hun liefde voor Amsterdam-Oost.
'We hebben alle drie roots in de buurt. We wilden iets creëren dat er nog niet was – een plek die we zelf misten,' aldus Joey. Joeri woont zelfs tegenover het pand waarin Orchid House opent, en is dagelijks aanwezig als buurtgenoot én ondernemer. Met zijn drieën brengen ze ervaring, vernieuwing en karakter samen in een concept dat bruisend, gastvrij en verankerd in de buurt is.
Een voorproefje

Met Orchid House willen Joey, Joeri en Niek een nieuw hoofdstuk toevoegen aan de Amsterdamse horeca. De naam verwijst naar de orchidee. 'Net zoals die bloem past de Orchid House zich gemakkelijk aan, beweegt het met het moment mee, en gaat het moeiteloos van dag naar nacht'.
Het pand zelf biedt meer dan alleen een restaurant. Naast het levendige hoofdrestaurant komen er een sfeervolle cocktailbar, een eventruimte voor intieme diners en zakelijke bijeenkomsten én een creatieve ruimte voor evenementen en samenwerkingen.