Kafé Kontrast lanceert The Kontrast Experience: brug tussen culturen

Kafé Kontrast lanceert The Kontrast Experience: brug tussen culturen
julesreijnders.studio

De Zweedse chef Ellinor Strinnholm introduceert samen met horecaondernemer Bunmi Okolosi een vernieuwd avondconcept bij Kafé Kontrast in De Pijp, Amsterdam.

Twee jaar na de opening transformeert de brunchplek zich tot een intieme bistro met een nieuwe verfijnde Zweeds-Indonesische menukaart.

Avondbistro

Kafé Kontrast ontwikkelde zich in de afgelopen jaren van buurtlieveling tot volwassen culinaire bestemming. Wat begon als een gewaagd, zelfgefinancierd experiment tussen smörrebröd en sambal, groeit dit najaar uit tot The Kontrast Experience: een intieme avondbistro waar Strinnholms culinaire expertise samenvloeit met een ingenieuze mix van smaken, technieken en bereidingen. Een heruitvinding van het merk en de ervaring, waarbij eten een brug slaat tussen verhalen en culturen.

De nieuwe menukaart is geïnspireerd door Strinnholms achtergrond en reizen. Ze volgde haar opleiding aan een prestigieuze koksschool in Parijs en werkte in toonaangevende Michelinrestaurants in Zweden, waaronder Vollmers. Later woonde ze in Indonesië, waar ze twee jaar lang reisde, kookte en werd opgenomen in een Indonesische familie.

Werelden komen samen

‘Kontrast gaat over contrasten’, vertelt Strinnholm. ‘Over karakters, culturen en smaken die samenkomen. Ik ben Zweeds, maar heb geleefd en gekookt in Indonesië, en via mijn man draag ik een Indonesische achternaam en familie met mij mee.'

julesreijnders.studio
julesreijnders.studio

Strinnholm: 'In essentie zijn we Scandinavisch - uiteindelijk is het een Zweed die Indonesisch kookt - maar ik blijf leren, ontdekken en beide keukens opnieuw vormgeven. Kafé Kontrast is de plek waar die werelden samenkomen.’

Gerechten zoals tartaar van rund met gefermenteerde lijsterbessen en gerookte gember-aioli, Nasi Kebuli in familiestijl met ossenstaartterrine of jackfruit gulai, en bread pudding brûlée met pandan illustreren deze samensmelting. De gerechten worden begeleid door een wijnkaart met frisse Europese wijnen en flessen die uitstekend bij kruidigheid uit Zuidoost-Azië passen.

Rösti benedict

Kafé Kontrast blijft trouw aan zijn oorspronkelijke waarden, maar verschuift van een brunchplek naar een bestemming voor avondgasten. Zonder counterservice, maar met persoonlijke gastvrijheid aan tafel. Daarmee is het brunchconcept niet geheel van tafel: in het weekend kunnen gasten nog steeds bij Kontrast terecht voor een verfijnde selectie van brunchgerechten als gravlax rösti benedict en kaya toast.

We willen iets authentieks bijdragen aan de Amsterdamse eetcultuur”
— Ellinor Strinnholm

Strinnholm: ‘We willen de vrijheid om eten, drinken en ervaringen te delen, en iets authentieks bij te dragen aan de Amsterdamse eetcultuur. Deze stad omarmt diversiteit en ontdekking. Kafé Kontrast is er voor mensen die meer zoeken dan alleen een restaurant: een ervaring die oprecht en intiem voelt.’

Droom

Naast het vernieuwde dinerconcept introduceert Kafé Kontrast culturele avonden, waaronder midsommar, kräftskiva en Indonesische ontbijtinitiatieven zoals kaya toast en rice for breakfast. ‘Onze droom is niet alleen een plek om te eten, maar een plek om cultuur te delen en je thuis te voelen.’

Kafé Kontrast is geopend van woensdag tot en met vrijdag voor diner (17.00–22.00 uur), op zaterdag voor brunch en diner (10.00–23.00 uur) en op zondag voor brunch (10.00–16.00 uur).  

Bekijk deze collectie

Menukaart

De menukaart is misschien wel het belangrijkste onderdeel van de bedrijfsvoering. Hier staat immers datgene wat je verkoopt. Hoe maak je een menukaart, wat zet je erop en welke prijzen horen daarbij? In deze collectie tips en inspiratie voor het maken van een winstgevende menukaart.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.