Met de overtuiging van een toegewijde kok, wijnkenner en auteur van vier kookboeken neemt Tobia Camman de kijker mee in de wereld van fine dining. Hij krijgt daarbij hulp van Stijn, een culinaire leek met nuchtere blik.
'Veel jongeren denken dat fine dining saai, duur en ingewikkeld is en je krijgt ‘niks’ op je bord. Met Fomo Chefs wil ik laten zien dat er juist een wereld van plezier, vakmanschap en verrassing achter zit', zegt Tobias over de serie.
Jeroen Achtien en Hans van Wolde
Elke aflevering begint bij een Nederlandse topchef met één of meerdere sterren, onder wie Jeroen Achtien en Hans van Wolde. Zij koken hun signature dish. Tobias en Stijn reizen vervolgens naar de landen en regio’s waar de belangrijkste ingrediënten uit die signature dishes vandaan komen. Zo trekt het duo door binnen- en buitenland: van een kaviaarkwekerij in een voormalige koeienstal in de Achterhoek tot de Italiaanse bossen op zoek naar het felbegeerde witte goud, de truffel.
Met alle verzamelde ingrediënten gaat Tobias uiteindelijk zelf aan de slag. In elke aflevering bereidt hij zijn eigen gerecht voor de topchef die hen inspireerde, gebaseerd op de vondsten van hun reis. Alle gerechten zijn terug te vinden op de website van KRO-NCRV.
Fomo Chefs is vanaf vrijdag 19 december gratis te streamen bij KRO-NCRV via NPO Start.





