Aantal faillissementen horeca daalt

Aantal faillissementen horeca daalt

Het aantal faillissementen in de horeca is de eerste drie kwartalen van dit jaar gedaald ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers van Faillissementendossier.nl.

In totaal telde de horeca in de periode van januari tot en met september 412 faillissementen. Dat is 14 procent minder dan in dezelfde periode in 2011. In dat jaar bereikte het aantal failliete horecabedrijven een recordhoogte.

Het aantal cafés en hotels dat failliet ging, daalde met 28 procent. Het aantal restaurants en cafetaria’s dat zijn deuren moest sluiten, slonk iets minder. De oorzaak van de daling is onduidelijk, merkt Faillissementendossier.nl op.

Het totale aantal faillissementen steeg de eerste drie kwartalen van dit jaar met 23 procent tot 9.145. Vooral in de bouw en de detailhandel nam het aantal bedrijven dat onderuit ging flink toe. De transportsector deelde in de malaise. Opvallend binnen deze branche is volgens Faillissementendossier.nl de verdubbeling van het aantal failliete post- en koeriersbedrijfjes.