Gastvrijheidssector goed voor 37 miljard euro

Gastvrijheidssector goed voor 37 miljard euro

De gastvrijheidssector zorgde in 2011 voor ruim 37 miljard euro aan bestedingen. Binnen- en buitenlandse bezoekers besteedden deze euro's bij zo'n 50.000 toeristisch-recreatieve bedrijven.

Dat blijkt uit de nieuwe folder ‘Kerncijfers Gastvrijheidseconomie 2012’. De folder biedt een overzicht van de cijfers op het gebied van internationaal, inkomend, binnenlands en uitgaand toerisme. Daarnaast geeft het kernachtig het economische belang van de gastvrijheidssector weer.

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) en Gastvrij Nederland, de Nationale Raad voor toerisme, recreatie, horeca en vrije tijd, hebben op 2 oktober de nieuwe folder gepubliceerd.

Theo Ruijs, voorzitter Gastvrij Nederland en mede-eigenaar van Figi in Zeist, meldt dat vanwege het maatschappelijk en economisch belang de ontwikkeling van de gastvrijheidseconomie per definitie een opgave is voor ondernemers en overheden samen.

‘Deze folder met een kernachtig overzicht van de cijfers in de gastvrijheidssector draagt aan deze ontwikkeling bij. Dit sluit aan bij de intentie van Gastvrij Nederland om de toeristisch-recreatieve bedrijvigheid binnen Nederland in volle breedte te versterken’, aldus Ruijs.