René Wildeman kondigt vertrek aan

René Wildeman kondigt vertrek aan

René Wildeman stopt aan het eind van het jaar als general manager bij Hotel De Roode Leeuw in Amsterdam. De 68-jarige Wildeman zegt plaats te maken voor 'vers bloed'.

Wildeman kondigde zijn vertrek gistermiddag aan tijdens het hardloopevent Lenting Loopt in Nijmegen. 'Aan het eind van het jaar vertrek ik. Het is tijd voor vers bloed in de organisatie. Twee jaar geleden toen ik 65 werd, heb ik besloten door te gaan. Maar dit jaar is mijn laatste jaar voor De Roode Leeuw', aldus René Wildeman.

René Wildeman kwam in 1999 in dienst bij het aan het Damrak gelegen hotel. Daarvoor werkte hij een als gm voor Hotel Inntel en negen jaar als gm bij Swissotel Amsterdam. Ook is Wildeman sinds 2001 voorzitter van de Ondernemersvereniging Damrak en sinds enkele jaren actief als columnist van Misset Horeca.

Wat Wildeman na De Roode Leeuw gaat doen, is nog niet bekend. 'Ik wil actief blijven. Maar wat weet ik nog niet. Misschien ga ik wel iets doen in het buitenland. Een ding is zeker, ik kan niet stilzitten', aldus Wildeman die naast zijn hotelbaan veel aan sport doet. Zo liep hij dinsdag de 11 kilometer bij het hardloopevent Lenting Loopt en is rijdt hij regelmatig op zijn mountainbike door de duinen bij Haarlem.