Stenen Tafel vaker open voor Michelin

Stenen Tafel vaker open voor Michelin

Raymond Prinsen verruimt de openingstijden van De Stenen Tafel in Borculo. De voormalige sterchef start medio februari met een lunch op vrijdag en ...

De Achterhoekse chef-kok breidt zijn aanbod uit om te voldoen aan de voorwaarden van Michelin. Hoofdinspecteur Werner Loens liet vorig jaar november aan Misset Horeca weten dat een restaurant minstens vijf maaltijden moet serveren om in aanmerking te komen voor een ster.

De Stenen Tafel is op dit moment alleen geopend op vrijdag- en zaterdagvond. ‘Op deze manier kan ik voldoen aan de door Michelin gewenste vijf serviezen’, verklaarde Prinsen zijn besluit maandag 4 februari tijdens het Jaardiner van Les Patrons Cuisiniers bij Inter Scaldes in Kruiningen.

Prinsen keerde terug bij de restaurantorganisatie, die hij formeel had verlaten nadat hij De Stenen Tafel in maart 2011 sloot. ‘Ze weten het bij Michelin nog niet, ik moet er nog contact over hebben en horen of ik in de nieuwe situatie voldoe aan de voorwaarden.’

Voor Prinsen is Michelin een heel belangrijke drijfveer. ‘Ik vind dat ik op dit moment op minimaal hetzelde niveau kook als in de oude Stenen Tafel. Dat is ook het niveau dat ik nastreef en dan is een vermelding door Michelin de bekroning.