nieuws

Caféruzie om ‘goeiemoggel

Café

Dat het neologisme ‘goeiemoggel’ nog niet bij iedereen ingeburgerd is, bleek zondag, toen twee mannen elkaar in een café in Rijswijk met dat woord begroetten. Een derde cafégast sloeg er direct op los, omdat hij dacht dat hij voor ‘mongool’ werd uitgemaakt.

Caféruzie om ‘goeiemoggel

Meerdere personen raakten bij het gevecht betrokken. Toen de politie ter plaatse kwam, bleek de veroorzaker met de noorderzon te zijn vertrokken.

Het woord goeiemoggel komt voor in een reclame van KPN en is een verbastering van goedemorgen. In het spotje praten visboeren met elkaar met woorden die verkeerd werden ingetypt bij het sms’en. Het gebruik van goeiemoggel lijkt een ware rage te zijn geworden.

Het woord komt inmiddels in de beste kringen voor. Zelfs prinses Laurentien bezigde het dit weekeinde, bij de opening van het Jubileumcongres Genootschap Onze Taal. ‘Dames en heren, of misschien moet ik zeggen: Goeiemoggel’, begon de prinses haar toespraak.

Reageer op dit artikel