nieuws

Favoriete bronwater Britse koningin verdwijnt

Café

De Britse koningin Elizabeth II moet het vanaf december zonder haar favoriete bronwater Malvern doen. Coca-Cola, eigenaar van Malvern Water, maakte donderdag bekend de bron te sluiten.

Favoriete bronwater Britse koningin verdwijnt

Het water uit de bron in West-Engeland werd in de 16e eeuw al door toenmalig vorstin Elizabeth I gedronken. Volgens de overlevering reisde de langstregerende vorst van Groot-Brittannië koningin Victoria niet zonder het bronwater. Ook schrijver Charles Dickens en bioloog Charles Darwin zouden fans zijn geweest.

Coca-Cola besloot de fabriek te sluiten, nu het marktaandeel van Malvern Water nog maar 0,4 procent is. Bij de bron werken zeventien mensen. Het perceel waar de bron en de fabriek zich bevinden, zullen worden verkocht.

Reageer op dit artikel