nieuws

KHO: ‘Opheffen rookverbod is begin naar meer

Café

Stichting Red de Kleine Horeca-ondernemer (KHO) ziet het opheffen van het rookverbod in kleine cafés, zoals in het conceptregeerakkoord staat vermeld, als een begin van verdere opheffing van het rookverbod in de horeca.

KHO: ‘Opheffen rookverbod is begin naar meer

Bestuurslid Wiel Maessen van KHO noemt het bericht ‘fantastisch’ en voegt er direct aan toe dat het slechts een begin is naar meer. ‘Het is een eerste begin van het verder opheffen van het rookverbod’, aldus Maessen.

KHO zegt niet verbaasd te zijn door het nieuws. Maessen: ‘Er is op dit moment gewoon een politieke meerderheid om het rookverbod in kleine kroegen van tafel te vegen. We zagen het wat betreft al een beetje aankomen. Er zat ook een initiatiefvoorstel van Halbe Zijlstra aan te komen’.

Maessen stelt dat de politiek altijd eenzijdig is voorgelicht door de anti-rooklobby en dat rokersorganisaties nooit serieus genomen zijn. ‘Alleen Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is geraadpleegd. Maar die begrijpen er niets van. Ze sturen wel een bloemetje naar een rookcafés wanneer die een rechtszaak over roken hebben gewonnen, maar hebben verder altijd hun schouders opgehaald over het rookverbod’.