nieuws

Lijst rookcafés van CAN blijft vervuild

Café

Clean Air Nederland heeft de lijst met cafés waar ondanks het rookverbod toch een sigaret kan worden opgestoken, weer online gezet. Vorige week sloot CAN de lijst vanwege sabotagepogingen van rokers die opriepen de lijst te vervuilen met foute meldingen.

Lijst rookcafés van CAN blijft vervuild

Aan de vervuiling van de lijst van rookcafés doet Clean Air Nederland nu niets (meer), zo staat nu op de website vermeld. Clean Air Nederland gaf vorige week nog aan ‘druk bezig te zijn met het inventariseren van foute meldingen en het verwijderen van horecabedrijven die ten onrechte op de lijst staan.’

Nu geeft CAN toe alle ontvangen meldingen te publiceren. Dat dit ook daadwerkelijk gebeurt, bewijst een melding van Missethoreca.nl van een niet bestaand café in Utrecht.

Missethoreca.nl besloot op 27 januari de waarde van de lijst te testen door een melding te maken van Bar de Blits in Utrecht. Een bar die niet bestaat, maar waar nu volgens de lijst van Clean Air Nederland de asbakken wel gewoon op tafel staan.

Reageer op dit artikel