nieuws

Mega parasol bij Radstake moet weg

Café

De mega parasol bij zalencentrum De Radstake in Varsseveld moet weg. De grote parasol creëert voor de dancing op zaterdagavond een rookruimte. Door de week vergroot hij het terras.

Mega parasol bij Radstake moet weg

De gemeente wil er geen bouwvergunning voor geven. De mega parasol is in maart 2009 geplaatst vooruitlopend op de bouwvergunning, maar het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek heeft deze nu geweigerd.

De parasol is door de afmetingen en materiaalgebruik in strijd met de Welstandsnota van de gemeente, aldus de motivatie van B en W om dit horeca-initiatief te belemmeren.

Top-100

De parasol beslaat vijftien bij vijftien meter, totaal een oppervlakte van 225 vierkante meter. Met de parasol is een investering van 120.000 euro gemoeid. Dit liet eigenaar Robert Venderbosch van De Radstake, met een jaaromzet van 5,2 miljoen euro nummer 97 in de Misset Horeca Top-100, weten.

Aanleiding voor de aanschaf van de megaparasol was destijds het rookverbod. ‘Rookruimtes in onze zaak, vind ik maar niks. We hebben het rookverbod aangegrepen om meer buitenactiviteiten te ontplooien. Toen kwamen op deze enorme parasol’, aldus Venderbosch.

Rookplaats

De parasol dient op zaterdagavond als rookplaats voor discobezoekers. Naast discogangers kunnen restaurantgasten er op andere tijdstippen gebruikt van maken. Door de aanleg van een grote tuin voor de zaak waar speeltoestellen voor kinderen in staan, richt De Radstake zich nu ook op ouders met jonge kinderen en fietsers.

In Misset Horeca Live 9 ziet u de parasol ‘in actie’ en licht Robert Venderbosch zijn investering toe.