nieuws

Schoppen tegen overheid helpt niet

Café

Lodewijk van der Grinten, directeur van Koninklijke Horeca Nederland (KHN), vraagt zich hardop af of horecaondernemers wel energie moeten steken in het gevecht tegen het rookverbod. ‘Zeuren en schoppen tegen de overheid helpt niet’.

Schoppen tegen overheid helpt niet

Van der Grinten stelt op de Horecava 2009 dat KHN teleurgesteld is in de politiek om een bepaalde groep ondernemers, die hard worden getroffen door het rookverbod, niet tegemoet te komen.

‘Maar je moet je afvragen of je energie moet steken in zeuren. Momenteel zijn we aan het eind van de discussie over roken. De regelgeving is een feit. Op basis van laatste kamervragen aan Klink zit er geen enkel licht in de komende tijd’, aldus Van der Grinten.

De voorman van KHN verwacht eind van het eerste kwartaal een nieuw evaluatieonderzoek over de gevolgen van het rookverbod. ‘Dat is weer een kans’.

KHN laat in een persschrijven over de kansen voor 2009 onder meer weten dat zeuren en schoppen tegen de overheid niet helpt. Verder stelt KHN dat ondernemers naar hun kostenstructuur moeten kijken en daar waar nodig moeten ingrijpen. Sterke en innovatieve ondernemers doorstaan de economische crisis met glans, aldus KHN.