nieuws

Starbucks vermeldt koffiesoorten Ethiopië

Café

Na een jaar juridisch touwtrekken hebben de Amerikaanse koffiebranders en -schenkers Starbucks met koffieproducent Ethiopië een overeenkomst gesloten over de namen van koffiesoorten. Starbucks verplicht zich de namen van speciale soorten uit Ethiopische streken zoals Harar, Sidamo of Yirgacheffe te vermelden.

Starbucks vermeldt koffiesoorten Ethiopië

Een jaar geleden verzette de Amerikaanse koffiehandel zich nog fel tegen merknamen voor variëteiten van koffie. De Ethiopische ambassadeur in Washington, Samuel Assefa, toonde zich woensdag erg tevreden over de uitkomst van het conflict.

Behalve de Amerikaanse firma hebben nog veertien andere grote koffiebranders soortgelijke overeenkomsten gesloten. Ethiopië hoopt met de speciale benaming van hoogwaardige soorten commercieel meer uit de koffie te halen. Het is degrootste exporteur van Afrika en de zesde op de wereldranglijst.

Reageer op dit artikel