nieuws

Vierdaagsefeesten eerder afgelopen

Café

De slotavond van de Vierdaagsefeesten in Nijmegen is in het vervolg om een uur ’s nachts afgelopen, een uur eerder dan tot nu toe gebruikelijk was. Het vervroegen van de sluitingstijd gebeurt op advies van het Veiligheidsoverleg Vierdaagse, dat constateerde dat het in het laatste uur van de laatste avond van de feesten te vaak tot ernstige ongeregeldheden komt.

Vierdaagsefeesten eerder afgelopen

De Vierdaagsefeesten zijn met meer dan een miljoen bezoekers het grootste meerdaagse evenement van Nederland. De feesten verlopen over het algemeen zonder problemen, maar op vrijdagavond ontstaat steeds vaker een grimmige sfeer. Twee jaar geleden raakten tientallen bezoekers en politieagenten gewond toen er een massale vechtpartij uitbrak na sluiting van het danspodium onder de Waalbrug.

Uur eerder sluiten
Ook de honderden terrassen tijdens de feesten in de Nijmeegse binnenstad moeten een uur eerder sluiten, heeft burgemeester Thom de Graaf besloten. Na twee uur ’s nachts kunnen feestvierders dan alleen nog in bars en cafés terecht. De horeca mag binnen net als altijd zelf de eindtijd bepalen.

Terrassen
Om het verlies aan inkomsten door de eerdere sluittijden op vrijdagavond te compenseren, is dinsdag tegelijkertijd besloten dat de podia en de terrassen op woensdag- en donderdagavond een half uur langer open mogen blijven. De Vierdaagse is dit jaar van 17 tot en met 20 juli.

Zie ook:
Vierdaagsefeesten 2006 slecht bezocht
Horecaondernemer Oubaha verbijsterd