nieuws

Overname Foster’s stuwt winst SABMiller

Café

Bierbrouwer SABMiller heeft in de eerste helft van zijn gebroken boekjaar 15 procent meer winst gemaakt dan een jaar eerder. Het moederbedrijf van Grolsch profiteerde van de overname van het Australische Foster’s en sterke groei in opkomende markten.

Overname Foster’s stuwt winst SABMiller

SABMiller, het moederbedrijf van Grolsch, meldde donderdag 22 november een nettowinst van 1,6 miljard dollar, tegen 1,4 miljard dollar een jaar eerder. De omzet klom met 11 procent tot 17,5 miljard dollar.

Omzetdaling in Europa

De brouwer van merken als Pilsner Urquel, Peroni en Miller Lite zag de verkopen in Latijns-Amerika en Azië stevig groeien. Dat compenseerde de omzetdaling van 10 procent in Europa.

Foster’s, dat vorig jaar voor bijna 12 miljard dollar werd overgenomen, leverde een ‘significante bijdrage’ aan de resultaten van SABMiller.

’s Werelds op één na grootste brouwer verwacht dat het positieve effect van overnames op zijn resultaten in de komende maanden afneemt. In die periode verwacht het bedrijf ook meer last te krijgen van de moeilijke economische omstandigheden.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel