nieuws

Haarlemmer nieuwe eigenaar In den Uiver

Café

Hildo Makkes van der Deijl is de nieuwe eigenaar van top 100-café Proeflokaal In den Uiver. Vorige maand meldde Misset Horeca de verkoop door eigenaar Paul Zonneveld van het Haarlemse topcafé, dat op plek 13 staat in de meest recente lijst met de beste cafés van Nederland.

Haarlemmer nieuwe eigenaar In den Uiver
In den Uiver.

Vanaf vrijdag 15 november is Hildo Makkes van der Deijl de nieuwe eigenaar van Proeflokaal In den Uiver, zo meldt het Haarlems Dagblad. Eind oktober meldde Paul Zonneveld dat hij een koper had gevonden voor zijn café. Wie dat was, werd toen nog niet bekendgemaakt.

Café Top 100

Proeflokaal In den Uiver was de afgelopen jaren een vaste klant in de hoogste regionen van de Misset Horeca Café Top 100. In de lijst voor 2013 pronkte het op plek 13 (afkomstig van 17).

Door de wisseling van eigenaar krijgt het café een plek bij de Aanraders in de lijst voor 2014, die maandag 18 november in Rotterdam wordt gepresenteerd.

Haarlem

De nieuwe eigenaar is geboren en getogen in Haarlem. Hoewel zijn laatste baan er geen was in de horeca, heeft Makkes van der Deijl volgens het Haarlems Dagblad wel een verleden in de branche.

Hij werkte in de bediening bij De Eetkamer van Haarlem en stond achter de bars van de cafés Mephisto en het Kantoor.

Droom gerealiseerd

Verder werkte hij als marketingmanager bij wijnimporteur De Wijnbeurs en als verhuurder van opslagruimte bij City Box, zo blijkt uit het artikel.

‘Toen die laatste baan vanwege een reorganisatie ging verdwijnen, borrelde een oude droom op: kroegbaas worden’, citeert het Haarlems Dagblad de nieuwe eigenaar.

Crowdfunding

Bijzonder is dat Makkes van der Deijl de financiering rond kreeg door middel van crowdfunding. Daarover tegen het Haarlems Dagblad: ‘Ik heb vijftig vrienden en bekenden aangeschreven en daarmee is het gelukt.’

Gastheer en eigenaar

Belangrijkste verandering zal volgens de nieuwe eigenaar worden dat hij samen met zijn vriendin Silke Ordening het gezicht van de zaak wil zijn.

Het Haarlems Dagblad tekent op dat hij er elke dag zal staan, als gastheer en als eigenaar.

Veranderingen

Verdere wijzigingen die in het artikel worden genoemd: ‘Er zal een verfkwast doorheen gaan, de vele KLM-attributen krijgen een kleine herschikking om de boel iets minder druk te maken, de Herenkamer achterin wordt een loungeruimte en er gaan meer liveoptredens plaatsvinden om daarmee een wat jonger publiek aan te spreken.’

Reageer op dit artikel