nieuws

Grolsch waarschuwt voor alcohol

Café

Grolsch gaat vanaf 1 januari als eerste Nederlandse bierbrouwer op al zijn bierverpakkingen, en dus ook de flesjes, drie groepen waarschuwen voor het gebruik van alcohol. Dit zijn zwangere vrouwen, verkeersdeelnemers en minderjarigen.

Grolsch waarschuwt voor alcohol

De zogenoemde ‘educatieve logo’s’ zijn: geen alcohol voor minderjarigen, geen alcohol tijdens zwangerschap en geen alcohol in het verkeer. De logo’s gaan vergezeld van een verwijzing naar de website www.talkingalcohol.com, waarop ook in het Nederlands informatie staat over de effecten van alcohol op het lichaam.

De logo’s volgen uit afspraken die moederconcern SABMiller Europe heeft gemaakt met de EU-organisatie European Alcohol and Health Forum en komen ook te staan op verschillende andere biermerken van het concern.

Volgend jaar gaat de leeftijdsgrens voor alcoholconsumptie omhoog van 16 naar 18 jaar. ‘Voor Grolsch was dit aanleiding om niet alleen haar 18+ slogan op de verpakkingen aan te passen, maar meteen een bredere boodschap te gaan voeren’, aldus de brouwer.

Reageer op dit artikel