Alcoholverkoop aan de pomp blijft verboden

Alcoholverkoop aan de pomp blijft verboden

Alcoholverkoop bij benzinestations blijft verboden. Dat blijkt woensdag uit een uitspraak van de Raad van State. De eigenaar van een benzinestation in Hoogeveen moet een boete van 900 euro betalen voor het verkopen van alcohol.

De boete had de uitbater al in 2012 gekregen van de minister van Volksgezondheid, maar was daartegen in beroep gegaan. Het verweer was dat het verbod op verkoop van alcohol in strijd was met het gelijkheidsbeginsel, omdat supermarkten en wegrestaurants het wel mogen verkopen.

Omdat de kern van de dienstverlening van benzinestations het verstrekken van brandstof is, vindt de raad van State dat er een 'onlosmakelijk, functioneel verband' bestaat met het verkeer. Daarom mocht de minister, vanuit het oogpunt van verkeersveiligheid, stellen dat alcoholverkoop en benzinestations een onwenselijke combinatie zijn.

Bron: ANP

Bekijk deze collectie

Wetgeving

In deze collectie alles over wetten en regels waar de horeca mee te maken heeft. Van de recente wijzigingen in de pensioenwet tot inzichten in de Bibob-regelgeving. Leer hoe je aan wet- en regelgeving voldoet en hoe je vergunningen aanvraagt.