nieuws

Gooisch Bierfestival zet speciaalbier op de kaart

Café 2242

Het eerste Gooische BierFestival in Hilversum was vrijdag 25 september een groot succes. Ruim 5000 bezoekers, speciaalbier, eten en muziek waren de ingrediënten voor een spontaan dorpsfeest in Hilversum.

Gooisch Bierfestival zet speciaalbier op de kaart
Foto's : Rick Mandoeng Fotografie

Op het plein voor Foodhall Mout verzamelden zich zondag 25 september ruim 5000 nieuwsgierigen. Er waren in totaal dertig speciaalbieren op tap van verschillende brouwerijen. Ondermeer Brouwerij Breughem, Brouwerij Uiltje, Van Moll, Hommeles, Eindhovense Stadsbrouwerij, Oproer, Brouwschuur  en Hoop.

Volgend jaar over doen

De organistor van het BierFestival, de GooischeGooisch Bierfestival - Speciaalbier Bierbrouwerij, zegt verrast te zijn door de animo, aldus Guido de Wit. ‘Wij wisten wel dat het Gooi van een feestje houdt, maar er kwamen ook veel bierfestivalgangers uit het binnen- en buitenland.’ Arjanneke van den Berg: ‘Fantastisch om te zien dat je met 40 vrijwilligers een prachtig evenement kan neerzetten’.

Reageer op dit artikel