nieuws

Coffeelicious opent in Den Haag vijfde vestiging

Café 388

Koffieketen Coffeelicious opende eerder deze maand de vijfde vestiging, aan de Lange Voorhout in Den Haag. In 2012 opende de eerste in Dordrecht, waar later ook een locatie in museum Huis van Gijn opende. Later volgden vestigingen van Coffeelicious in Rotterdam en Breda.

Coffeelicious opent in Den Haag vijfde vestiging

Het concept van Coffeelicious Den Haag is gelijk aan de andere locaties: goede koffie en eigengemaakte taarten. Daarnaast kunnen gaten terecht voor ontbijt en lunch.

Wel is deze vestiging afgestemd op de stad en de locatie, tussen statige huizen en vlak bij hotel Des Indes en het Escherhuis. Daarom is de inrichting hier net wat chiquer dan in de andere locaties.

Coffeelicious heeft zeer bewust de keuze gemaakt om haar deuren te openen in Den Haag. ‘Na lang zoeken in Amsterdam werd het ons duidelijk dat die stad overhit is’, zegt mede-eigenaar Fiona Stoger. ‘Toen vervolgens bleek dat de gemeente Den Haag Amsterdam Marketing betaalt om toeristen naar Den Haag te lokken was de keuze al snel gemaakt. Daarnaast is Den Haag een stad dat vooral expats en gezinnen trekt en dat past perfect binnen de Coffeelicious doelgroep.’

'Ik wil wil 20 vestigingen van Coffeelicious'

'Ik wil wil 20 vestigingen van Coffeelicious'

De eigenaren van de Haagse Coffeelicious zijn Wesley en Joan Buitenhuis en Marc en Fiona Stoger. Fiona blijft vooral het gezicht in Dordrecht, maar zal wel wekelijks te zien zijn in Den Haag. Joan zal ook iedere week afreizen naar Den Haag in verband met de kwaliteitscontrole, van onder andere de taarten en het concept. Marc blijft zich bezighouden met de backoffice en Wesley zal ondertussen doorzoeken naar een volgende pand.

De eerste vestiging in Dordrecht won in 2014 de Koffie Top 100. Na dat succes durfde Stoger het aan in 2015 Rotterdam (die in 2016 4e werd in de Koffie Top 100) en in 2017 Breda te openen. In een interview met Misset Horeca zei Fiona Stoger dat ze wil doorgroeien naar 20 vestigingen.