nieuws

Bier en spijs: Europa’s grootste bierdiner 3 april 2019 in Groningen

Café 359

Het grootste bierdiner van Europa vindt woensdag 3 april plaats in de Martinikerk in Groningen. Het diner waar bier en spijs gecombineerd worden, is een initiatief van ondernemer Maik van Heerd in samenwerking met topchefs uit noord-Nederland. Zij zullen met streekproducten en -bier een vijfgangendine verzorgen.

Bier en spijs: Europa’s grootste bierdiner 3 april 2019 in Groningen

Net als vorig jaar komt de Britse internationale biersommelier en journaliste, Melissa Cole, het bierdiner vanaf de kansel hosten samen met haar Nederlandse evenknie Fiona de Lange. Naast Maik van Heerd, onder meer eigenaar van speciaalbiercafé De Toeter, werken onder meer biersommelier Arvid Bergström, diverse noordelijke brouwers en topkoks uit de regio mee aan het evenement. Gezamenlijk zetten zij bier en spijs woensdag 3 april voor het voetlicht.

Bier en spijs uit het noorden

Het voorgerecht wordt gemaakt door Restaurant Eindeloos uit Leeuwarden onder leiding van Chef Willem Schaafsma. Chef Mark Speckschate van restaurant de Pijp uit Groningen zal het tussengerecht verzorgen. De derde gang is in handen van Louis Tonkes van ’t Hof van Saksen. Het hoofdgerecht komt van de hand van Hendrice Dijks, van Bistro ’t Gerecht in Groningen. Jan Smink van restaurant Smink uit Wolvega doet het dessert.

Gerelateerde content

Gerelateerde content

Aftrap Bierfestival Groningen

De deelnemende restaurants zullen voor hun combinaties van bier en spijs worden bijgestaan door culinair adviseur Johnny Drent en studenten van het Noorderpoort en Alfa College. Het Bierdiner is de start van het Bierfestival Groningen dat van donderdag 4 april tot en met zaterdag 6 april plaatsvindt in de Martinikerk. Voor verdere informatie en tickets: Bierfestivalgroningen.nl

Reageer op dit artikel