nieuws

Oedipus, Diggelfjoer en Jaap Broekhuizen beste brouwers Bierfestival Groningen

Café 1382

Tijdens de brouwwedstrijden op het Bierfestival Groningen zijn amateurbrouwer Jaap Broekhuizen en professionele brouwers Oedipus en Diggelfjoer als winnaars uit de bus gekomen. Zij brouwden de beste Schwarz en Tripel.

Oedipus, Diggelfjoer en Jaap Broekhuizen beste brouwers Bierfestival Groningen
Fotografie: Koen Prins - OpdeFoto.com

Op de achtste editie van het Bierfestival Groningen werden drie brouwwedstrijden georganiseerd. Wie brouwt de beste en lekkerste Schwarz, een donker ondergistend bier, voor zowel amateurbrouwers als professionals, en wie brouwt de beste en lekkerste tripel, alleen voor professionals.

Vak- en consumentenjury

Het type bier voor de wedstrijden is gezamenlijk gekozen door de drie noordelijke amateurbrouwverenigingen. Alle inzendingen werden beoordeeld door een jury van professionele keurmeesters. Bij de professionele wedstrijden gold ook de stem van een consumentenjury.

De winnaar van de amateurbrouwers was Jaap Broekhuizen. Dat houdt in dat hij, naast de eeuwige roem, zijn Schwarz professioneel mag gaan brouwen en dat het wordt uitgebracht. In de categorie ‘professionals’ werd beste en lekkerste Schwarz volgens de jury gebrouwen door het Amsterdamse Oedipus. De beste en lekkerste Tripel was van Brouwerij Diggelfjoer  uit Drachten.

Bierfestival Groningen en Bierdiner

De Brouwwedstrijden waren onderdeel van het Bierfestival

Bierfestival Groningen

Fotografie: Koen Prins – OpdeFoto.com

Groningen dat van 12 tot en met 14 april plaatsvond in de Martinikerk in Groningen. Ruim 6000 bezoekers konden meer dan 250 bieren van de tap en een veelvoud op fles proeven.

De inmiddels traditionele aftrap van het festival vond woensdag 11 april plaats, ook in de Martinikerk. Daar vond het Bierdiner plaats, Europa’s grootste. Ruim 300 bezoekers kregen een vijfgangendiner voorgeschoteld met bijpassende speciaalbieren. Zowel bieren als spijzen waren regiogebonden.

 

Reageer op dit artikel