nieuws

Rob Clarijs wint baristawedstrijd Coffee Masters 2019

Café 1180

Rob Clarijs wint baristawedstrijd Coffee Masters 2019

Rob Clarijs, eigenaar van koffiebranderij De Zeeuwse Branding, heeft de prestigieuze baristawedstrijd Coffee Masters 2019 gewonnen op het London Coffee Festival. Vorig jaar werd Clarijs al tweede.

Rob Clarijs won in de finale van Coffee Masters 2019 met een klein verschil van 1,16 punten van Jimmy Dimitrov van Clifton Coffee in Bristol, Engeland. Dimitrov behaalde in de eerste ronde de hoogste score ooit op Coffee Masters.

Clarijs werd vorig jaar al tweede achter Agniezska Rojewska, die later dat jaar ook het World Barista Championhip zou winnen (met Lex Wenneker als tweede). In 2017 werd Clarijs in de kwartfinale uitgeschakeld door de latere winnaar.

Met de winst van Coffee Masters 2019 pakt Clarijs een geldprijs van 5000 Britse Ponden (ruim €5800).

Coffee Masters

Coffee Masters is een spectaculaire competitie waarin barista’s strijden in zeven disciplines: cupping, brewing, latte art, order challenge, signature drink, espressoblend en origin. Elke ronde is tijdsgebonden.

Lees meer

Lees meer

In de eerste ronde komen de barista’s een tegen een uit in cupping, brewing en signature drink. Doel is een zo hoog mogelijke score te halen. De acht barista’s met de hoogste score in de eerste ronde, gaan door naar de kwartfinale.

In die kwartfinale komen de barista’s weer een tegen een uit, in de disciplines origin, brewing, latte art en order challenge. Hierbij gaat per duo de beste barista door.

In de halve finale strijden de barista’s in cupping, espressoblend, latte art, order challenge. Ook hier gaat per duo de beste barista door.

De finale bestaat uit origin, brewing, latte art, order challenge en signature drink.

Clarijs doet regelmatig mee aan wedstrijden. Op Amsterdam Coffee Festival werd hij tweede bij de Dutch Brewers Cup en nam ook deel aan het Dutch Cup Tasters Championship. Ook won hij afgelopen jaar de Entree Award voor Best Barista.


 

Reageer op dit artikel