nieuws

Merijn Gijsbers wint Dubai International Coffee Championship

Café 332

De Nederlandse barista Merijn Gijsbers heeft de Dubai International Coffee Championship gewonnen. In eerste instantie leek hij tweede, maar na de prijsuitreiking bleek dat bij de puntentelling een fout is gemaakt. Gijsbers werd alsnog tot winnaar uitgeroepen en pakte naast de beker een geldbedrag van 40.000 dollar (35.000 euro).

Merijn Gijsbers wint Dubai International Coffee Championship

Bij de Dubai International Coffee Championship krijgen deelnemers pas de dag voor de wedstrijd te horen met welke bonen, melk en machine er gewerkt wordt. ‘Dat is het mooie van deze wedstrijd. Door de korte voorbereidingstijd komt het echt op de juiste skills aan’, zegt Gijsbers tegen de website Ons Son en Breugel.

De wedstrijd is een combinatie van vier onderdelen: espresso, melkdrank, filterkoffie en signature drink. Daarnaast worden gastheerschap en presentatieskills beoordeeld. Alleen voor de signature drink mag eigen koffie worden meegenomen, voor de andere dranken geldt dat moet worden gewerkt met bonen, melk en water die door de sponsors van de wedstrijd worden geleverd.

Na afloop van de finale werd Saeed AbdiNasab uit Dubai uitgeroepen tot winnaar. De organisatie ontdekte echter dat een fout was gemaakt in de puntentelling, en dat Gijsbers uiteindelijk toch de beste score had. Hij neemt, naast de trofee, een geldbedrag van 40.000 dollar (35.000 euro) mee.

‘Ik heb veel respect voor hoe waardig en professioneel Saeed AbdiNasab ermee omging’, zegt Gijsbers op Instagram. Ook toont hij waardering voor de transparantie en eerlijkheid van de organisatie en jury van de wedstrijd, die erkenden een fout te hebben gemaakt en er alles aan deden dat zo snel en netjes mogelijk recht te zetten.

Gijsbers won in 2017 de Dutch Barista Championship, waarna hij als 16e eindigde op het World Barista Championship in Seoul, Zuid Korea.

Reageer op dit artikel