Two Chefs Brewing opent tweede Two Chefs FoodBar in pand Bar Alt

Two Chefs Brewing opent tweede Two Chefs FoodBar in pand Bar Alt
Two Chefs Foodbar West

Brouwerij Two Chefs Brewing opent op oude plek van Bar Alt in Amsterdam-Zuid een nieuwe vestiging van Two Chefs FoodBar: Two Chefs FoodBar Zuid.

De nieuwe locatie van Two Chefs FoodBar aan het Stadionplein heeft een flink terras en ruim interieur. Two Chefs Brewing neemt de locatie over van restaurant Bar Alt, dat in het najaar op een nog te bepalen nieuwe plek heropent. Oprichters van brouwerij Two Chefs Brewing, Sanne Slijper en Martijn Disseldorp, waren in 2018 ook betrokken bij de start van Bar Alt.

Dit wordt de tweede gelegenheid van Two Chefs FoodBar, nadat vorige zomer de eerste werd geopend in het voormalige pand van Razmataz aan het Hugo de Grootplein in Amsterdam-West.

Terras al open

Two Chefs FoodBar Zuid ontvangt sinds woensdag 28 april gasten op het grote terras. Bij beide zaken van de FoodBar zijn de terrassen zowel overdekt als verwarmd.

Two Chefs FoodBar is naast een bar ook een proeflokaal en restaurant ineen waar de nadruk ligt op vers craftbier en heerlijk eten van ambachtelijke, lokale producenten. Het bier is kakelvers en komt regelrecht uit de Two Chefs brouwerij enkele kilometers verderop. Met een doordacht en wisselend All-Day menukaart kan je de hele dag blijven smullen, of het nou lunch, een borrel, of een diner is.

Two Chefs Brewing

Two Chefs Brewing is in 2013 opgericht door Sanne Slijper en Martijn Disseldorp, twee voormalige chefs die ooit begonnen met het brouwen van bier in hun eigen keuken. In 2017 openden de twee hun eigen brouwerij die ze middels crowdfunding financierden.

Het duo is het chefsbestaan niet helemaal vergeten. Zo kijken zij met een koksmuts op naar het brouwen van bier. Daardoor zit er in elk bier van Two Chefs Brewing ingrediënten die ook vaak gebruikt worden in de keuken. Bijvoorbeeld Funky Falcon, een Pale Ale met citroengras en White Mamba, een witbier met limoenblad, kardemom en korianderzaad.

Dat Two Chefs Brewing de plek inneemt van Bar Alt is niet onlogisch, achter de schermen zijn beide bedrijven met elkaar verweven. Bar Alt ontstond in 2018 namelijk uit een samenwerking tussen Sanne Slijper & Martijn Disseldorp (de oprichters van Two Chefs Brewing), Adriaan Verkerk en chef Thomas Kooijman.