nieuws

Facilicom groeit door

Catering

Dienstverlener Facilicom, onder meer actief in de catering en op de beveiligingsmarkt, heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 37 miljoen euro. Dat is 25 procent meer dan in 2006.

Facilicom groeit door

De omzet steeg met 5 procent tot 890 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf donderdag bekend. Op basis van contracten die het laatste kwartaal van 2007 werden binnengehaald, verwacht Facilicom dat de omzet dit jaar boven de 1 miljard euro uitkomt.

Facilicom nam in 2006 het beveiligingsbedrijf Falck en schoonmaker Atris over. Dat leidde in dat jaar tot een forse omzetverhoging. De dienstverlener uit Schiedam sluit niet uit dat er dit jaar meer overnames volgen. ‘We zullen de autonome groei blijven aanvullen met gerichte overnames, wanneer zich daartoe goede kansen aandienen’, aldus topman Hans Gennissen.

Facilicom telt 30.000 werknemers en is behalve als beveiliger en schoonmaker met Prorest ook actief als cateraar. Dat zag de omzet in 2007 toenemen met 3,7 procent ruim 24 miljoen euro. Voor dit jaar wordt een plus van maar liefst 36,8 procent, waardoor de omzet zal groeien naar ruim 33 miljoen euro. Die enorme stijging is vooral toe te schrijven aan het eind vorig jaar verworven contract bij ABN AMRO.

Reageer op dit artikel