nieuws

Juiste grote partycateraars kunnen in de problemen komen

Catering

Juist grotere partycateraars kunnen in de problemen komen als de omzetten tegenvallen. Dat zegt Timo Kruft van De Gouwe keuken/ Kasteelfeesten.nl in een gesprek met Misset Catering. ‘Grote partycateraars hebben doorgaans veel vaste medewerkers en zwaar geïnvesteerd.

Juiste grote partycateraars kunnen in de problemen komen

Hij laat weten actief te zijn in een branche met hoge kosten en een onstabiele omzet. ‘In mei, juni en december is het superdruk, terwijl je in februari en maart maar moet afwachten wat het wordt.’

‘In de goede jaren zijn die wisselende omzetten en zware investeringen geen probleem, maar in tijden van crisis wel’, zegt Kruft. ‘Als je een aantal jaren achter elkaar slecht draait, wordt het moeilijk. De verliezen stapelen zich dan op.’

Dat laatste is gebeurd De Preuverie Partyverzorging in Barneveld. Dat bedrijf heeft Kruft na een faillissement overgenomen. ‘Als er zich geen crisis had voorgedaan was De Preuverie niet failliet gegaan.’ In Misset Catering 1 dat 17 februari verschijnt, doet Kruft uit de doeken hoe hij te werk is gegaan bij de doorstart van De Preuverie.

Reageer op dit artikel