nieuws

Niet samen lunchen vanwege griep

Catering

Arbodienst Achmea Vitale heeft speciale noodteams geformeerd om het Nederlandse bedrijfsleven te ondersteunen bij een uitbraak van de Mexicaanse griep. Eén van de adviezen van arbodienst Arbo Unie als het komt tot een grootscheepse uitbraak: niet samen lunchen in de bedrijfskantine en ook niet meer vergaderen.

Niet samen lunchen vanwege griep

De Arbo Unie is een van de grootste arbodiensten van Nederland. Zij begonnen in april al bedrijven te waarschuwen voor de gevolgen van een pandemie. Het algemene advies luidt om contacten met andere zo veel mogelijk te beperken. Hieronder valt dus ook de gezamenlijke lunch in het bedrijfsrestaurant.

De Griepteams van Achmea gaan cateraars ook adviseren bij het opstellen van een zogenoemd bedrijfscontinuïteitsplan. Wat gebeurt er bijvoorbeeld wanneer dertig procent van de cateringmedewerkers uitvalt?

Ook heeft de dienst extra medewerkers ingezet om verontruste ondernemers uit het midden- en kleinbedrijf te woord te staan. De teams bestaan uit bedrijfsartsen en arbodienstmedewerkers, bevestigt Achmea.

De komende maanden gaan de teams bijeenkomsten van de branches in het midden- en kleinbedrijf bijwonen om uit te leggen hoe de risico’s zoveel mogelijk beperkt kunnen worden.