nieuws

Cercat lanceert brochure contractcatering

Catering

De Stichting Certificatie Contractcatering (Cercat) laat weten een brochure te lanceren voor opdrachtgevers in de catering. Daarin staat hoe zij zekerheid kunnen krijgen met betrekking tot kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid.

Cercat lanceert brochure contractcatering

Volgens Jos van Straten van Cercat – zij is tevens algemeen secretaris van Veneca – vormen kwaliteit, hygiëne en voedselveiligheid ‘de heilige drie-eenheid van de contractcatering.’ Steeds vaker krijgt deze drie-eenheid gezelschap van eisen op het gebied van duurzaamheid, meldt Cercat. ‘Maar hoe verzeker je je als bedrijf, ziekenhuis, zorg- of onderwijsinstelling van producten en diensten van een cateraar die voldoen aan de hoogste kwaliteit? Door te kiezen voor een cateringorganisatie met het Cercat-certificaat.’

Om toe te voegen dat klanten van gecertificeerde contractcateringbedrijven kunnen rekenen op een hoge en constante kwaliteit van dienstverlening. Gecertificeerde cateringbedrijven worden regelmatig gecontroleerd door geaccrediteerde audit-bedrijven die op hun beurt worden gecontroleerd door de Stichting Certificatie Contractcatering (Cercat) en de Raad voor Accreditatie.

Cercat voegt toe: ‘Omdat Cercat-certificatie niet wettelijk verplicht is, kunnen opdrachtgevers die kiezen voor zekerheid terecht bij een van de bij de Vereniging Nederlandse Cateringorganisaties (Veneca) aangesloten cateraars.’ Voor Veneca-leden is het Cercat-certificaat een eis voor het lidmaatschap en dus verplicht. De brochure is in te zien op Cercat.nl.

Reageer op dit artikel