nieuws

Voeding waardevol voor zorgproces

Catering

Voeding kan een waardevolle bijdrage leveren aan het zorgproces. Dat is de overtuiging van Albron. ‘Met eten en drinken valt binnen zorgorganisaties nog veel te winnen.

Voeding waardevol voor zorgproces

 

 

Onder de noemer de Kracht van Eten geeft Albron samen met zorginstellingen invulling aan een ‘gezond en vitaliserend’ assortiment en een ‘positieve inrichting’ van de omgeving. ‘Hiermee kan direct waarde worden toegevoegd aan de kernactiviteit van elk ziekenhuis of zorginstelling’, zo meldt Albron.

De Kracht van Eten gaat over eten zoals eten bedoeld is. ‘Wij geloven in de voedingskracht van verse producten en de verbindende kracht van samen eten. Vanuit deze overtuiging ontstaan oplossingen voor patiënten, bewoners, bezoekers en medewerkers. Hiermee kan een waardevolle bijdrage worden geleverd aan het zorgproces en het personeelsbeleid van zorgorganisaties. Want mensen die gezond leven en lekker in hun vel zitten, herstellen sneller, kunnen meer aan en presteren beter.’

 

IJsselland Ziekenhuis

Dat de Kracht van Eten ook werkt voor patiënten, bewijst de samenwerking met het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Hier is onlangs het nieuwe personeelsrestaurant geopend en ging het vernieuwde maaltijdconcept A la Carte van start voor patiënten.

Peter Draaisma, voorzitter Raad van Bestuur IJsselland Ziekenhuis: ‘De samenwerking met Albron past goed in onze strategie om externe expertise binnen te halen en verantwoordelijkheid te geven. Gezamenlijk hebben wij het maaltijdconcept A la Carte ingevoerd. Hiermee benutten wij de Kracht van Eten optimaal: het is beter voor de patiënten en de productkwaliteit, door de bereiding op bestelling wordt er minder weggegooid, het werk van onze medewerkers is inhoudelijk interessanter én het is goedkoper dan voorheen.’

Reageer op dit artikel