nieuws

Sodexo komt met Mindful fitness instructeur

Catering 597

In het assortiment in de bedrijfsrestaurants van Sodexo neemt gezonde voeding een steeds grotere plek in. Daarnaast is er ook meer aandacht voor een actievere levensstijl in het bedrijfsrestaurant. Om die reden introduceerde Sodexo de module Mindful fitness die binnen een jaar in ruim 130 restaurants aanwezig is.

Sodexo komt met Mindful fitness instructeur

Mindful draait om gezonde voeding, het verrijken van je kennis over voeding en het stimuleren van beweging en een actievere levensstijl. Sophie Ottes, Concept Developer bij Sodexo: ‘Mindful staat voor gerechten met meer variatie en meer smaak die ook nog eens goed voor je zijn. De module telt tot nu toe 160 gerechten – Mindful Heroes genoemd – die niet alleen lekker zijn, maar ook passen bij een gezonde leefstijl.’

‘Om bewuste keuzes te kunnen maken, is het belangrijk dat mensen weten wat ze eten. Daarom heeft iedere Mindful Hero een productkaart waarop gasten kunnen lezen wat er in het gerecht zit qua ingrediënten en voedingswaarden zoals de hoeveelheid energie, vetten, koolhydraten, eiwitten, vezels en zout.’

Sodexo is kortgeleden een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse MyFitnessPal. Op alle productkaarten van Mindful staat een barcode die gasten kunnen scannen met deze populaire app of een andere zoals Fitbit. De voedingswaarden en calorieën worden vervolgens automatisch toegevoegd aan het dagschema.

Mindful fitness instructeur

Enkele dagen geleden is Sodexo een samenwerking gestart met Faisal Abdalla. Faisal is Nike Master trainer, Men’s Health ambassadeur én vanaf nu ook de Mindful Motivator voor gasten van Sodexo bedrijfsrestaurants. Met zijn Positive Mental Attitude (PMA) is Faisal betrokken bij Mindful om de gasten te inspireren, aan te moedigen en te motiveren om gezonder te gaan leven en mentaal en fysiek fitter te worden. Iedere maand deelt hij online de beste Mindful tips, workouts en challenges met de gasten van Sodexo. Zo kunnen zij meedoen aan diverse HIIT workouts en challenges, zoals de Coffee / Tea Break Challenge, Tabata Challenge of de 1.000 Squats Challenge. Faisal verzorgt dit ook voor Sodexo in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Reageer op dit artikel