Helft gezinnen: minimaal eens per week snackmaaltijd

Helft gezinnen: minimaal eens per week snackmaaltijd

Vijftig procent van de gezinnen in Nederland eet minimaal een keer per week een snackmaaltijd. Meestal op vrijdag of in het weekend. De meest populaire gefrituurde snack is de frikandel (42%), gevolgd door de kroket (40%) en dan de hamburger (32%).

Van de gezinnen in Nederland eet d helft minimaal eens per week een snackmaaltijd. Argumenten: gezellig, makkelijk en het is traditie. Bij deze maaltijd vervagen regels: er mag meer en er moet minder.

Dit blijkt uit onderzoek van snackmerk Beckers dat in 2013 160 gezinnen vroeg naar hun snackgedrag.

De helft van alle gezinnen kent minstens één snackmoment per week, meestal op vrijdag of in het weekend. Iedereen krijgt zijn persoonlijke snackfavoriet op het bord en dat gebeurt zonder schuldgevoel, want gezond leven betekent ook af en toe achterover leunen.

Beckers concludeert verder: 'Moeders willen veel vitaminen op tafel, maar af en toe mag het 'makkelijk en gezellig' Dat vinden ze minstens even belangrijk voor het welzijn van hun gezin.'

Als er friet op tafel komt, gaat dat in 92 procent van de gevallen gepaard met een gefrituurde snack. De meest populaire gefrituurde snack die op tafel komt is de frikandel (42%), gevolgd door de kroket (40%) en dan de hamburger (32%).