Apeldoornse volkszanger koopt cafetaria in Harderwijk

Apeldoornse volkszanger koopt cafetaria in Harderwijk
Volkszanger René Karst knipt het lintje door. De opening van Frietje van Etten is een feit. Foto: Facebook Frank van Etten

Volkszanger Frank van Etten heeft samen met zijn vriendin Mèlanie Weber een cafetaria in Harderwijk gekocht. Voormalig snackbar Het Konijntje heet nu Frietje van Etten.

De coronacrisis zorgt ervoor dat Van Etten het roer moet omgooien, al zijn optredens werden geannuleerd en er kwam geen geld binnen. Tijdens een korte vakantie op camping De Konijnenberg in Harderwijk horen Van Etten en zijn vriendin dat de cafetaria op de camping beschikbaar is. De twee schakelen snel, laten ze aan het Algemeen Dagblad weten. Ze dopen de cafetaria om tot Frietje van Etten.

‘We schakelen altijd snel, daar zijn we ondernemers voor. Mèl was zo enthousiast, ze gelooft er helemaal in. Corona heeft alles anders gemaakt. Ik zat ineens zonder werk en dus ook zonder inkomsten. Alle grote optredens vielen weg. Ik had best een flinke buffer maar vlak voor corona hebben we ons huis in Apeldoorn nog flink verbouwd. Er moet gewoon brood op de plank komen’, legt Van Etten uit.

Frietje van Etten: Goede kwaliteit en volksmuziek

Friet bakken, gehaktballen draaien of speklappen marineren. Van Etten vindt het fantastisch. ‘Ik vind het heerlijk om mensen te verwennen met lekker eten. Uiteindelijk houden we allemaal van patat. Of we nu groot, klein, arm of rijk zijn. Vooral van de frietjes van Van Etten. We maken ze af met onze mix van liefdeskruiden, zo lekker.’

De snackbar werd omgetoverd tot een luxe cafetaria. Er is een ruim terras, een nieuwe menukaart en er klinkt vooral Nederlandstalige muziek, het levenslied in het bijzonder. ‘We zijn gewoon een snackbar, maar wel eentje die het eten van de beste kwaliteit levert en voor de juiste muziek zorgt.’ Zelf scoorde de zanger hits als ‘Leef als een zigeuner’ en ‘Huisje op wielen’.

Van vakantie tot nieuwe zaak

Eind juni kampeerden Van Etten en Weber een weekje op De Konijnenberg in Harderwijk. ‘We wilden er even uit. Ik hou niet zo van kamperen, dacht ik, maar Mèlanie is een geboren kampeerder’, zegt de zanger. ‘Eenmaal hier in een chalet was ik helemaal om.’ In die week horen ze dat de cafetaria ter overname is en ze twijfelen geen moment. Als het aan het ondernemerspaar ligt, blijft het ook niet bij deze ene vestiging.

‘Wat ons betreft, blijft het niet bij Harderwijk. We denken aan een stuk of vijf snackbars en zijn daarover gesprek met mensen in de regio Amsterdam, maar ook in Brabant en Twente. En Apeldoorn als hometown, zou natuurlijk helemaal fantastisch zijn.’