Koffiebar Loeve opent in het Maritiem District

Koffiebar Loeve opent in het Maritiem District

Op 15 juli opent Loeve de deuren voor publiek in het Leuvepaviljoen aan de Maritiem Museum Haven in Rotterdam.

Loeve biedt ijs van Robin Alting van De IJssalon, goede koffie en versgebakken wafels.

IJs, wafels en koffie

Loeve is vernoemd naar de oude kreek die er  vroeger stroomde en anno 1598 het prille begin was van de Rotterdamse haven. Op deze historische plek proef je deze zomer het prijswinnende, geschepte ijs van Robin Alting van De IJssalon.

'We proeven straks uitgesproken smaken, in combinatie met de echte klassiekers die je mag verwachten en we ontwikkelen een speciaal Professor Plons ijs voor de kinderen.' De horecamedewerkers van Loeve zijn in de leer gegaan bij de IJsalon. 'IJsjes scheppen is namelijk geen koud kunstje', aldus Robin Alting.

De baristas van Loeve bereiden een eerlijke en duurzame kop koffie van Peeze en warme wafels met verrassende toppings.

Gebied verlevendigen

Directeur bedrijfsvoering Chris Opgenoort van het Maritiem Museum Rotterdam: 'Met Loeve bieden we méér beleving, inspiratie en plezier voor buurtbewoners, Rotterdammers en toeristen in de binnenstad.

Met interieurontwerp van Rotterdams bureau Dark & Stormy bieden we met Loeve een aantrekkelijke hotspot en volgende stap om dit gebied, in samenwerking met gemeente, Havenbedrijf en ondernemers, verder te ontwikkelen tot een aantrekkelijke maritieme verblijfsplek. Een plek om te wonen, ondernemen en te ontspannen.'