nieuws

Voedselverspilling

Horeca

Wij leven in een wereld van verspilling, zowel in de privé- als in de zakelijk sfeer. Dat geldt ook voor voedsel. Het gemiddelde Nederlandse gezin gooit ongeveer een kwart van al zijn voedsel in de vuilnis.

Van de in totaal 1100 kilo jaargewicht aan voedsel gooit dat gezin zo’n 265 kilo weg. Bijna de helft van dat afval bestaat uit de onvermijdelijke botten, schillen en dergelijke. Maar ook bijna de helft wordt weggegooid zonder dat het zelfs maar is aangebroken. Pure verspilling dus. Etensresten maken maar ongeveer 6% uit van het totaal. Dit alles volgens het Algemeen Dagblad.Het is en blijft helaas letterlijk de vraag hoe dat verspillingsplaatje er in de foodservice eruit ziet.

totaal gewicht etensafval gemiddeld gezin: 1100 kg
opgegeten: 835 kg
weggegooid: 265 kg
onvermijdbaar afval: 130 kg
onaangeroerd: 120 kg
etensresten: 15 kg

Reageer op dit artikel